Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Arie van der Knijff

Foto Arie

Ik ben Arie van der Knijff. Ik ben in 1963 geboren in Waddinxveen en ben opgegroeid in Moerkapelle.

Sinds 1987 ben ik getrouwd met Jannie Schouten. We hebben zes kinderen, waarvan er inmiddels drie getrouwd zijn, en vijf kleinkinderen.

In 1991 ben ik afgestudeerd in de theologie (Universiteit Leiden).

Van maart 1991 tot 2003 heb ik als docent godsdienst gewerkt in het middelbaar onderwijs.

In 2003 ben ik, als gevolg van persoonlijke omstandigheden (o.a. veroorzaakt door het syndroom van Asperger), afgekeurd. Vanaf dat moment is Jannie volledig gaan werken en ben ik huisman geworden.

Omdat ik regelmatig last heb van (ernstige) depressiviteit, kreeg ik het advies om te zoeken naar een bezigheid die mij zou helpen met een stuk zingeving voor mijn dagelijks leven. Ik ben daarom in september 2011 begonnen aan een promotieonderzoek naar de catechismusprediking binnen de Gereformeerde Gemeenten. Dat onderzoek liep na anderhalf jaar vast. Na verloop van tijd heb ik een nieuwe opzet voor ander onderzoek gemaakt.

Ik doe sind april 2014 onderzoek naar bevinding in de prediking binnen de Gereformeerde Gemeenten.

Dat onderzoek staat onder begeleiding van prof. dr. F.G. Immink van de Protestantse Theologische Universiteit.